Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

felhiv01

(2020. május 9: Bécs, Ausztria)

 Az egészségügyben dolgozókról kizárólag a gyógyítás jut általában az emberek eszébe, azonban az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, tudományos kutatók, ápolók, asszisztensek és egyéb szakdolgozók közül viszonylag sokan vannak, akik kevés szabadidejükben, általában kedvtelésből, saját vagy szűkebb környezetük szórakoztatására képző- vagy előadó-művészeti tevékenységet is folytatnak: festenek, szobrászkodnak, avagy netalán valamilyen zenei hangszeren játszanak, énekelnek, stb.

Az Asklepios-Med mint globális egészségügyi, kutató-fejlesztő és egyéb szolgáltató intézmény-közösség alapítója és vezetője vagyok (www.asklepios-med.eu). A szegedi székhelyű, de széles nemzetközi együttműködésekkel rendelkező tudományos konzorcium szakmai munkáin túl – jómagam orvosként, kutatóként és egyben naïv festőként, valamint a művészetek elhivatottjaként a fentieket felismerve – célul tűztük ki, hogy a művészetben is aktív kollégák részére kulturális múlttal rendelkező helységekben orvos-képzőművész kiállításokat, illetve orvos-muzsikus koncerteket szervezzünk. Mindezzel kizárólag non-profit módon a magyar orvosok másik, művészi arcának – mint az egészségügy „rejtett kincsének” – széles körű bemutatását segítenénk. Hatalmas elismerések mellett rendeztük meg rendezvény-sorozatunk első néhány állomását (www.asklepios-med.eu?culturalevents), és terveink szerint folytatni kívánjuk a nemében egyedül álló és immáron méltán rangosnak nevezett nemzetközi kezdeményezésünket. Mindezek alapján örömmel jelentem be, hogy kiállítás-sorozatunk következő állomásának a művészetek, a kultúra és a tudomány, valamint a turizmus egyik kiemelkedő európai fővárosa, Bécs ad otthont 2020. május 9-i kezdéssel, melyre ezúton szeretném nagyon sok szeretettel meghívni, ahol:

1. Bármilyen képző-művészeti alkotás bemutatható (festmény, szobor, kis-plasztika, ékszerek, míves használati tárgyak, fotó, stb): semmiféle „szelekció”, elő-bírálat, versenyeztetés, pályázati kiválogatás, avagy „cenzúra” nincs.

2. A rendezvény abszolút non-profit módon kerül megrendezésre: teljesen térítés-mentes a részvétel, azaz mind a művek kiállítása, mind pedig a közönség soraiban történő megjelenés mindenki számára ingyenes.

3. A nemében egyedül-álló kiállításunkra a világ minden tájáról várunk művész-kollégákat, így hazai és külföldi orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal szakmai, valamint kulturális kapcsolat felvételére is lehetőség nyílik.

4. További információ és komplett jelentkezési anyag elektronikusan a palotas@asklepios-med.eu e-mail címen kérhető (jelentkezési határ-idő: 2020. január 31).

Nagy tisztelettel megkérem továbbá, hogy kollégái, ismerősei körében legyen kedves terjeszteni a művészeti esemény lehetőségének hírét, hogy minél többen vehessünk részt ezen a nemében egyedülálló nemzetközi kulturális sorozaton mind kiállítóként, mind pedig vendégként! Együttműködésüket, valamint a tárlaton való részvételüket előre is megköszönve kívánok Önnek és szeretteinek kellemes ünnepeket és sikeres, boldog újévet.

Tisztelettel:

prof. dr. Palotás András

alapító és vezető

Asklepios-Med (www.asklepios-med.eu

TÁMOGATÁSOK

emet logo szines jpeg

AZ RGB H COL

berlinchemie

INTERDISZCIPLINÁRIS FÓRUMOK

AZ EGÉSZSÉG TÍZ PARANCSOLATA

 2020

 

BELÉPÉS