Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

Kedves Olvasónk! Tisztelt Partnerünk! 

Új szereplővel találkozhatnak a MOTESZ honlapját felkeresők 2017. február 10-től. Az orvostársaságok és egyesületek honlapján lelt otthonra a Medicina projekt.
Szeretném tájékoztatni Önöket a projekt hármas funkciójáról.

Elsőként az egészségüggyel kapcsolatos cikkek, interjúk, riportok, hírek, közlemények rovatát említjük, amelyek a „Medicina fórumon” olvashatóak. Számítunk az Önök közreműködésére, cikkeire is.

Második elem az egészségügyi konferencia sorozat, amelyet – terveink szerint – közérdeklődésre számot tartó témákkal, előadókkal, a MOTESZ kiemelt stratégiai partnerségével rendezünk meg. A soron következő nagy, tavaszi rendezvényünket a Magyar Tudományos Akadémián tartjuk, tervezett időpontja március 30-a, amelyen nem kevesebbről lesz szó, mint arról: Miben változott, változott-e a hazai egészségügyi ellátás az 500 milliárd forintot meghaladó európai uniós forrás felhasználásának eredményeként? Az őszi konferenciát szeptemberre tervezzük, kapcsolódva a WHO budapesti világkonferenciájához. Reméljük továbbá, hogy kedvezően fogadják a kisebb, egy-egy terápiás, diagnosztikai, finanszírozási, képzési, témát napirendre tűző rendezvényeinket is.
Tervünk, hogy október tájt egy asztalhoz hívjuk a rendszerváltozást követően az egészségügyet irányító minisztereket és államtitkárokat, akiknek a véleménye mérvadó és mértékadó lehet az aktuális tárcavezetőknek, és eligazodást adhatnak azoknak, akik kíváncsiak a véleményükre.

A projekt harmadik eleme az egészségügyi ágazatról, a gyógyítókról és az egészségiparról megjelenő évkönyvünk, amelyben a nemzetgazdaság húzóágazataként emlegetett egészségügyet vesszük górcső alá, auditált számadatok és kritikus elemző írások közreadásával. A könyvhöz kapcsolódóan – köztiszteletben álló zsűri felkérésével - kiválósági pályázatokat írunk ki az egészségügyi szolgáltatók, szakemberek és az egészségipar szereplői számára.

Reméljük, projektünk elnyeri az Önök bizalmát, érdeklődését és partnerségét. Hiszen közös a célunk: a lakosság egészségének megóvása, a betegellátás színvonalának javítása, az ágazatban dolgozók munkájának szolgálata.

Tisztelettel,

Nógrádi Tóth Erzsébet
Egészségügyi újságíró
A Medicina Fórum alapító főszerkesztője

 

Cím: 1083 Budapest Szigony u. 43.

e-mail: erzsebet.nogradi@motesz.hu